Barvení kudrnatých vlasů

Jak je to vlastně s kudrnami a barvením? Tolikrát dotazované téma!

20230323_144053


Rozhodně není nutné chodit po světě s hlavou plnou šedin. I spousta světoznámých Curly girl barví, melíruje a zesvětluje a přesto se pyští nádhernou hřívou plnou lesklých prstýnků :)
I barvené nebo zesvětlované vlasy mohou vypadat báječně, pokud jim dopřejete kvalitní péči.
Osobně jsem Cgm začínala na barvách z drogerie, které bohužel nejsou zrovna šetrné a navíc často obsahují silikony. Bylo proto nutné po každém barvení zopakovat finalwash, což vlasům ani barvě zrovna neprospívalo.

Barvy

Nyní barvím a i vám doporučuji kvalitní kadeřnickou barvu. Složením vhodnou pro Cgm je například Loreal Majirel nebo Schwarzkopf Igora či Vitality's Zero. Zkoušela jsem také přírodní barvu Biokap Delicato ( jak se můžete dočíst v recenzi na Instagramu) Barva obsahuje protein a má rovněž vhodné složení. Její nespornou výhodou je také to, že nesmrdí :)

Henna

má mezi curly girls také své zastánce, kteří na ni nedají dopustit. Přesto se vám může stát, že henna bude vaše vlnky rovnat.

Zesvětlení a melíry

bych vždy svěřila do rukou odborníkům, jen tak se vyhnete nenávratnému poškození svých vlasů. Dnes už najdete i v Čechách kadeřnictví, kde poskytují Cgm péči a rozumí silným kudrnám i jemným vlnkám - například salon Hair Culture Prague a kadeřník Petr Lesniak, v Kolíně Bella Dona a Petra Suchánková, V Brně pak mohu doporučit kadeřnictví Okénka salony. V Českém Krumlově je to Veronika Truhlářová a ještě jednou v Praze pak kadeřnictví Queen.

A co neopomenout při barvení?

- Barvu nanášejte na hloubkově vytištěné vlasy! Barva lépe chytá a nevymývá se tak rychle. Ideální je den před barvením použít čistící jíl a vlasy nechat před barvením bez stylingu.
- Barvené a zejména zesvětlené vlasy zpravidla mívají vyšší poréznost, bývají sušší, více poničené. Pro takové vlasy je hloubková péče doslova nutností! Masky a zábaly si dopřávejte 1x týdně.
- A pokud cítíte, že vlasy potřebují něco víc pořiďte jim Prepoo sérum - umí zatočit i se silným poškozením vlasů a zároveň dokáže vlasy ochránit před dalším chemickým zásahem.

20220528_103020