Jak začít s Curly girl metodou?

Co je to Curly girl metoda? Je pro mě CGM vhodná? A jak s kudrnatou péčí začít?

 

Možná jste se zrovna doslechly o metodě Curly Girl, která vaše vlny či kudrny vystřelí přímo do nebeských výšin. Vaše vlasy budou vypadat jak z přehlídky na červeném koberci v Hollywoodu. Každý se za vámi otočí a kadeřnice budou jen pochvlaně mručet.
Zhlédly jste desítky fotek na instagramu, kde se vlasy ostatních leskou, září, vlní, kroutí a víte, že to chcete taky! Jenže - kudy do toho? Co znamenají ta šílená cizí slova, co je to za prapodivné techniky a vážně je k tomu potřeba mít doma menší drogerii? Nebojte se, nejlepší je začít s málem, pěkně zlehka a dneska si ukážeme, kudy do toho vkročit a nezbláznit se z toho ?

Mám vlnité vlasy?

Pokud si nejste jistá, zda jste vlastně majitelkou vlnitých vlasů udělejte naprosto jednoduchý test. Vlasy umyjte, promačkejte a nechte bez jakéhokoli stylingu volně uschnout. Jsou-li vaše vlasy i po usušení vlnité, máte vlnité vlasy. Pokud se však narovnají, máte rovné vlasy.

Čtěte!

Jako první krok doporučuji projít si základy správné péče - ať už tady na kudrnatém blogu nebo si rovnou kupte nejlepšího přítele každé začínající kudrnky - Kudrnatou příručku, kde najdete vše jednoduše a srozumitelně sepsáno (a navíc má spoustu obrázků :) .

Následuje Finalwash

Finalwash je poslední mytí před tím než začnete. Je to způsob, jak připravit vaše vlasy na novou péči o vaše kudrny a je velmi důležitý! 
Představte si, že jdete natřít dřevěnou lavičku ochranným lakem, ale necháte na ní igelit... Kolik laku se asi dostane na dřevo? Tak nějak by působily ty správné výrobky na vaše vlasy bez provedené očisty.
Vlasy se připraví na Curly girl metodu nejlépe tak, že z nich odstraníte nánosy silikonů, minerálů a dalších usazenin. Čisté vlasy pak budou lépe přijímat výživu, kterou jim díky správné péči dodáte.
A jak se vlasy očistí? S pomocí šamponu obsahujícího sulfáty! Takový šampon má většina z vás doma - bývají to pánské 2v1 - sprcháč a šampon nebo dětské šampony, případně ten váš oblíbenec (ovšem pokud je bez silikonů). Pokud si nejste jisti složením kupte si Malibu C, tento šampon je přesně to pravé, co na poslední očišťující umytí potřebujete.

Po takovém umytí již následují jen výrobky vhodné pro Curly girl metodu. Ať už je to kondicionér, maska nebo stylingový přípravek.

Produkty

Nevíte jak si vybrat produkty pro Curly girl metodu? Jak se zorientovat v tom nepřeberném množství? Zda potřebujete proteinový šampon, hydratační masku, pěnové tužidlo nebo gel? Využijte filtry na e-shopu - navolte si typ svých kudrn, hustotu, poréznost a další důležité parametry. Nebo se prostě obraťte na nás - rádi pomůžeme :)

Vaše Renata